LIITY JÄSENEKSI
 

Toimisto:
Aurakatu 22 A 1
20100 Turku
puh. (02) 251 5748

 sähköposti:

info(ät)allergiaturku.com

avoinna:  

 ma 12 - 18,

 ti ja to 12 - 16

TOIMISTO SULJETTUNA 13.6. - 31.7.2011

OTA YHTEYTTÄ!

PIKAVALIKKO:

- PIENI ELE -VAALIKERÄYS
-ETUSIVU
-TAPAHTUMAKALENTERI
-TIETOILLAT
-LIIKUNTAA
-VIRKISTYSTOIMINTAA
-PALVELUT
-VERTAISTOIMINTAA LAPSIPERHEILLE
-VERTAISTOIMINTAA AIKUISILLE
-TEEMAVUOSI YM.
-TIETOA ERI AIHEISTA
-TIETOA YHDISTYKSESTÄ
-JÄSENEDUT
- PUJO
-TURUN SEUDUN PALVELUNTARJOAJATSIITEPÖLYTIEDOTE

ILMANLAATU

LIITY
AllergiaVIP -henkilöksi

(terveydenhuollon ammattihenkilöille)


AJANKOHTAISTA:

 

La 2.7. Kesäretki Vanhan kirjallisuuden päiville Sastamalaan 

 

Matkalla käydään tutustumassa Tyrvään Pyhän Olavin kirkkoon.

Lähtö klo 10 Turun Ortodoksisen kirkon edestä ja paluu n. klo 19.

Matkan hinta on 35 € /hlö

Ilmoittautumiset info@allergiaturku.com tai 040 541 3310

 

Su 4.9. klo 19 Mieletön oopperan historia, Linnateatterissa

liput 25 €,  lippuvaraukset yhdistyksen toimistoon


TIETOA ASTMASTA


Astmaa sairastavien kuntoutusohjaajat Tyksissä SAIRAANHOITOPALVELUNA

ASTMAOHJELMA

ASTMATON  

ASTMA- JA ALLERGIAHOITAJAT RY

EFA:N KOTISIVUT - löytyy myös EFA:n julkilausuma astmasta

HELIN eli HENGITYSLIITON ASTMASIVUT

LASTEN ASTMAVASTAANOTTO TYKS

MTV3:N ASTMAA KÄSITTELEVIÄ UUTISIA

NUORTEN ASTMAOPAS

ODOTTAVA ÄITI, HOIDA ASTMASI!

TYÖHÖN LIITTYVÄ ASTMA Työterveyslaitoksen sivuilta

www.tohtori.fi  hakusanalla "astma" tai "allergia" löydät aihetta käsitteleviä artikkeleita ja tietoa astma- ja allergialääkkeistä

Astmalääkevalmistajien kotisivuja:

GSK:N MERENNEITO

ASTMATESTI

AstraZenecan ASTMAONLINE


Tiedote 27.3.2006

 

Tunnista astma ja allerginen nuha ajoissa

 

  Vaivaako pitkittynyt yskä? Tekeekö hengittäminen rasitustilanteessa tiukkaa? Uudella www.asmaton.com -sivustolla on mahdollisuus tehdä nopea testi, joka auttaa astman ja allergisen nuhan hoitotasapainon kartoittamisessa. Sivuilta löytyy ajankohtaista tietoa astmasta ja apua arkielämän helpottamiseen. Sivustolla on myös tietoa lasten astman erityispiirteistä.

 

  Astma on yleistynyt merkittävästi Suomessa. Tänä päivänä lähes 300 000 suomalaista käyttää astmalääkitystä. Lapsilla se on yleisin pitkäaikaissairaus. Astma on krooninen hengityselinsairaus, johon liittyy hengitysteiden tulehdustila. Riittämätön hoito heikentää astmaatikon elämänlaatua merkittävästi.

 

  Astman tyypillisiä oireita ovat hengitysvaikeudet, hengityksen vinkuminen ja yskä. Oireiden tunnistamisella on ratkaiseva merkitys astman hoidossa. Mitä varhaisemmassa vaiheessa oireet tunnistetaan, sitä helpommin sairaus on hallittavissa. Hyvä hoitotasapaino takaa, että astman kanssa voi elää lähes oireetonta, täysipainoista elämää.

 

  Nykytietämyksen mukaan jopa 60—80 %:lla astmaatikoista on myös allerginen nuha. Allerginen nuha on astman tavoin krooninen hengityselinsairaus. Molempien oireiden pohjalla on samankaltainen tulehdusreaktio. Tiedetään, että allerginen nuha pahentaa astmaa ja allerginen nuha on yksi astmaan sairastumisen riskitekijä. Jos allerginen nuha hoidetaan tehokkaasti, se voi myös estää astman oireiden pahenemista ja jopa ehkäistä astman syntymistä.

 

  Lapsilla astmaoireiden havaitseminen on usein vaikeaa. Tunnistamista helpottaa tieto oireita laukaisevista tekijöistä. Asmaton.com -sivuilta löytyy kattava tietopaketti tunnistamisesta hoitoon ja arjen parempaan hallintaan.

 

  Valtaosa astmaatikoista voi elää tavallista arkea lääkityksen ansiosta. Lääkkeet voidaan jakaa tulehdusta hoitavaan ja keuhkoputkia avaavaan hoitoon. Tavoitteena on lieventää tulehdusta, vähentää limaneritystä sekä avata keuhkoputkien supistusta. On myös tärkeää, että kaiken ikäisille astmapotilaille löydetään sopiva lääkkeen annostelumuoto.

 

  Uudet astmasivut ovat Suomen MSD Oy:n ylläpitämät. Astman ja allergisen nuhan hoitaminen on Suomen MSD Oy:n keskeisimpiä osaamisalueita.

 

Lisätietoja: viestintäpäällikkö Emilia Häyrynen, Suomen MSD Oy, p. (09) 804 65 323, emilia_hayrynen@merck.com

  

Suomen MSD Oy on kansainvälisen lääkeyrityksen Merck & Co., Inc:n tytäryhtiö. Sen toiminta perustuu uusien innovatiivisten lääkevalmisteiden kehittämiseen ja valmistamiseen. MSD osallistuu monella tavalla ihmisten terveyden edistämiseen ja elämänlaadun parantamiseen. Tuotevalikoimaan kuuluu mm. kipu-, osteoporoosi-, kolesteroli-, verenpaine-, astma- ja HIV-lääkkeitä. Merck & Co., Inc tunnetaan Euroopassa paremmin nimellä Merck Sharp & Dohme (MSD), jota käytetään sen tytäryhtiöistä. Yhtiön pääkonttori on New Jerseyssä Yhdysvalloissa, ja sillä on tytäryhtiöitä lähes kaikissa maailman maissa. MSD:llä on henkilöstöä yhteensä 63 000.
© Lounais-Suomen Allergia- ja Astmayhdistys ry